Mobiel:
+31 611025075

Kantoortijden:
Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur

Meer zien op je vakantie? Kies voor een huurauto

Home » Meer zien op je vakantie? Kies voor een huurauto

Meer zien op je vakantie? Kies voor een huurauto

Steeds meer mensen trekken erop uit tijdens hun vakantie. Je hebt zoveel meer vrijheid wanneer je een auto huurt. Het is snel geregeld en kan relatief goedkoop voor je uitpakken. Net zoals thuis kun je de auto pakken en even een boodschapje doen, een stad bezoeken of lekker richting het strand rijden zonder rekening te houden met overvolle toeristenbussen. Maar waar moet je nou op letten als je aan auto huurt? Door mijn werk als persoonlijk reisadviseur ben ik al een paar keer tegen wat zaken aangelopen bij het huren van een auto. Ik geef ik dan ook (extra) tips waar je op moet letten bij het huren van een auto.

Creditcard op naam van hoofdbestuurder

Creditcard op naam van hoofdbestuurder is zeer belangrijk. Je krijgt anders je auto niet mee. Boek je een auto let dan altijd op dat de hoofdbestuurder een creditcard heeft. Er wordt namelijk een borg gevraagd en deze wordt op je credit card ingehouden als er een probleem is. Dat geldt ook direct voor eventuele schade of kosten aan de auto. Dit wordt direct van de credit card afgetrokken. Maar, maak je niet druk, daar zijn goede verzekeringen of verhuurmaatschappijen voor.

Huur niet een te kleine auto

Stel je gaat met 4 personen een auto huren, dan pas je ook wel in een kleinere (goedkoopste) auto, maar vergeet niet dat je bagage er ook nog in moet. Kies een iets groter type, dat scheelt een hoop gedoe. Wist je namelijk dat als de bagage op de achterbank ligt en er ingebroken wordt in je huurauto, dit niet verzekert is? Ga je de bergen in rijden zoals bijvoorbeeld op Mallorca of op de Canarische eilanden? Een kleine auto’s komen de berghellingen bijna niet op.

Autohuur vooraf boeken is bijna altijd goedkoper

Mocht je twijfelen om vooraf al een auto te regelen of pas ter plaatse? Beide kan, maar in het hoogseizoen zijn de populaire autotypes vaak al uitverkocht. Je hebt zelfs kans dat er helemaal geen auto meer is zoals op populaire eilanden als Ibiza en Zakynthos. Ze kunnen er niet zomaar nieuwe auto’s leveren. Het zijn tenslotte eilanden. Daarnaast heeft vooraf boeken als voordeel: je kunt nog kiezen en het voorkomt verrassingen. En mocht je toch iets anders willen doen, kun je vaak de auto een dag van te voren nog annuleren.

Afhaal- en inlevertijden

Je auto ophalen om 12:00 uur en weer inleveren om 14:00 uur is niet handig. Tenminste niet voor je portemonnee. Soms kan het niet anders door je vliegtijden maar vaak loont het om deze twee uur te overbruggen omdat autoverhuurders werken met een 24 uursregeling.

Check het huurcontract en bestaande schade

Je bent niet de eerste die beduveld wordt met je huurauto. Zelfs mij is het vorig jaar in Spanje overkomen en ik check het altijd dubbel. Dus hier wat extra tips. Neem het contract extra goed door. Besteed hier aandacht aan. Let vooral op noodnummers en wat te doen bij schade of een ongeluk. En check dus bestaande schade en noteer dit op je huurcontract. Foto’s maken kan, maar is niet voldoende. Het moet op je contract staan.

Verzekeringen

Als je goed verzekerd bent ga je met een gerust hart op pad. Vergeet een ding niet, verhuurmaatschappijen zullen je altijd extra verzekeringen proberen aan te smeren. Check deze goed welke verzekeringen je al hebt. Grote verhuurmaatschappijen hebben automatisch een aantal basis verzekeringen inclusief waaronder aanrijdingsschade (CDW), wettelijke aansprakelijkheid en diefstal (TW). Ik kies persoonlijk ook altijd voor een restitutie van eigen risico. Stel dat je schade rijdt of iemand anders tegen jouw auto aan zit en je kunt dit bewijzen, krijg je dat geld weer terug.

Leeftijd

In Spanje gelden andere voorwaarden voor je huurauto dan in de rest van Europa. Zij kennen andere leeftijdsvoorwaarden. In veel gevallen is de minimale leeftijd 24 jaar. Wil je voor je 24e een auto huren, dat kan! Maar dan betaal je een extra toeslag.

En dan..

Dan is er nog de grensoverschijding. Huur je een auto op bijvoorbeeld Faro airport en ga je de grens van Spanje over? Dan moet dit in je huurvoorwaarden zijn opgenomen. Let ook op met het terugbrengen van je auto. Vaak moet dit met een volle tank. Net zoals je de auto hebt opgehaald. Doe je dit niet, dan krijg je een rekening. En dat is duurder dan even de auto zelf nog volgooien. Goed om ook na te kijken, een extra bestuurder. Wil je met twee personen in de auto rijden, dan geldt hier een toeslag voor. Kijk dit goed na.

Last but not least!

Ik mag jou als trouwe lezer van mijn blog nu iets weggeven. Boek jij je huur auto in Spanje via mij? Dan krijg je van 1 april 2018 tot 31 oktober 2018 een gratis upgrade naar een premiumpakket. Voordeel van dit pakket? Niet wachten in de rij bij het ophalen en gegarandeerd een jonge auto op jouw vakantiebestemming.

Wil je meer info over een van deze hotels of hoe je deze kan combineren in een leuke rondreis of citytrip?

Ontdek samen met mij hoe jouw droomreis werkelijkheid kan worden.