Mobiel:
+31 611025075

Kantoortijden:
Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur

Golden Eye Resort: Barefoot Paradise

Home » Golden Eye Resort: Barefoot Paradise

Golden Eye Resort: Barefoot Paradise

Vorige maand reisde ik samen met the Jamaican Tourist Board naar het prachtige eiland Jamaica. Het Golden Eye Resort stond al jaren op mijn bucketlist om te bezichtigen (eigenlijk verblijven maar eh, ik ben de moeilijkste niet). Als James Bond-fan wist ik uiteraard dat dit hotel het voormalige landgoed van James Bond schrijver Ian Fleming was. Niet alleen zijn de 14 boeken hier door Meneer Fleming geschreven, maar hij woonde er ook zelf. In 1946 kocht Ian Fleming een stuk grond van 15 hectare met uitzicht op een kleine baai nabij Oracabessa, in het noorden van Jamaica. Op slechts 20 minuten van de bekende badplaats Ocho Rios en 2 uur van de luchthaven van Montego Bay. Hij bouwde er zijn huis en noemde het Golden Eye na een geheime Tweede Wereldoorlogsmissie.

Meer dan een hotel

Genoeg James Bond feitjes. Want niet alleen James Bond liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. En eerlijk is eerlijk: een van de gaafste hotels welke ik ooit heb bezocht. Waar veel hotels grote borden aan de weg hebben staan om aan te duiden dat je er bent, is er nergens aan de weg of poort een bordje met Golden Eye te vinden. Eenmaal op het resort waan je je in een oase van rust. Geen fancy kleding maar gewoon relaxt en op blote voeten rondlopen. Wanneer we aankomen bij de conciërgebalie – of eigenlijk huis – krijgen we een voorproefje van de architectuur. Gebouwen zijn hier open, eenvoudig en informeel. Niet alleen het restaurant maar ook de bar heeft een prachtig uitzicht over de zee.

Prachtige luxe cottages en villa’s

Langs een wit zandstrand en een groene tropische lagune liggen de luxe cottages en villa’s die opgetrokken zijn uit natuurlijke materialen waardoor ze zeer goed in de omgeving passen. Er zijn hier 45 accommodaties – 26 op het strand en 13 verder langs de kust, die zich rond hun eigen bar, zwembad en speciaal gebouwd snorkelstrand bevinden, maar de lagune-cottages zijn de kamers die je wilt boeken. Vanuit je king-size bed loop je zo je eigen dek op waar je met een trap zo de zee in zwemt.

Alle kamers hebben een eigen keuken. Wil je niet koken op je vakantie? Dan heeft het hotel uiteraard een heel goed restaurant.

Ian Fleming Villa

Maar wil je echt eens gek doen? 😉 Dan boek je de Ian Fleming Villa. Ik was een van de gelukkige om deze unieke plek te bezoeken. Het is normaal echt alleen weggelegd voor de happy few zoals Brad Pitt, Jay-Z en Beyonce en de Rockefellers. Deze villa ligt afgelegen van de rest van het resort. De Fleming Villa ligt verscholen in een weelderige tuin, achter hoge bomen en tropische struiken. Het heeft een eigen strand (geen paparazzi, geen nieuwsgierige ogen), privézwembad, prachtige tuinen en een eigen mediaruimte met bar. Daarnaast heb je je eigen personeel. Een kok die het menu met je doorneemt en je butler regelt alles wat je tijdens je verblijf zou willen doen; je kok bereidt lokale Jamaicaanse specialiteiten. De huishoudster zorgt ervoor dat maaltijden worden geserveerd waar je maar wilt op het terrein (twee favoriete keuzes: tussen de twee amandelbomen in de verzonken tuin of op het strand, waar een grill is gebeiteld in de zijkant van de rotsachtige klif). En Byoux, wat kost dat geintje? Prijzen gaan vanaf 7000 euro per nacht. De villa is goed voor 9 personen, dus tel maar uit.

Wil je weten wat de “normale” kamers op het Golden Eye Resort kosten? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Komt deze óók bij jou op je bucketlist?

Praktisch

  • 5-sterren boutique
  • Oase van rust
  • James Bond liefhebbers
  • Jamaica
  • Bare foot paradise
  • Een van mijn persoonlijke favorieten

Wil je meer info over een van deze hotels of hoe je deze kan combineren in een leuke rondreis of citytrip?

Ontdek samen met mij hoe jouw droomreis werkelijkheid kan worden.