Mobiel:
+31 611025075

Kantoortijden:
Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur

De perfecte combinatie: Jeruzalem en Tel Aviv

Home » De perfecte combinatie: Jeruzalem en Tel Aviv

De perfecte combinatie: Jeruzalem en Tel Aviv

Israël, een land wat mij al jaren fascineert. En toen Transavia het als nieuwe bestemming vanaf Eindhoven Airport introduceerde, wist ik, nu ga ik zelf maar eens een kijkje nemen. In ongeveer 4 uur vlieg je naar Tel Aviv, de grootste luchthaven van Israël. Transavia vliegt elke dag vanaf Amsterdam en twee keer per week vanaf Eindhoven. Ideaal dus voor een lang weekend maar ook voor een volle week.

Als ik tegen mensen zei, ik ga volgende week naar Israël waren er eigenlijk twee reacties mogelijk, of Oh, wat ga je daar dan doen? Of oh wat gaaf, daar wil ik ook ooit nog eens naar toe. Ik schrijf deze blog dan ook om vooral de eerste reactie af te zwakken. Natuurlijk is er veel te doen rondom Israël, maar door middel van deze blog wil ik jullie laten zien dat Israël vooral een speciaal, bijzonder en zeer modern land is, welke voor elke reiziger geschikt is.

Eerst even wat algemene info over Tel Aviv en Jeruzalem

Vanaf Tel Aviv is het ongeveer 40 minuten rijden naar de hoofdstad Jeruzalem. Een combinatie tussen beide steden is dus goed mogelijk. Ik reisde samen met reisorganisatie Isropa waar ik zelf een studiereis mee heb samengesteld. Met 5 andere persoonlijk reisadviseurs gingen we op pad. Een combinatie tussen Jeruzalem en Tel Aviv.

Het contrast tussen Jeruzalem en Tel Aviv kan eigenlijk niet groter. Oudheid, cultuur en veel lokale bevolking in Jeruzalem en nieuwe gebouwen, zon, zee strand en hippe jonge mensen in Tel Aviv. Maar ik vond beide steden erg leuk! Vooral Jerusalem heeft mij enorm verrast. Ik heb mij er zeer veilig gevoeld. Alle mensen waren super vriendelijk, gastvrij en behulpzaam en ik vond dit het meest prettige land in het Midden Oosten waar ik tot nu toe geweest ben.

Jeruzalem, een bijzondere stad

Jerusalem ligt op ongeveer 850 meter boven zeespiegel en is dan ook een stuk frisser dan het aan het strand gelegen Tel Aviv. Jerusalem bestaat uit drie delen (Oude en Nieuwe stad en overige wijken) maar ik focus mij even op twee delen van de stad, de Oude stad en de Nieuwe stad. Hier komen namelijk de meeste toeristen naar toe. De oude stad is gelegen binnen de stadsmuren. Hier bevinden zich o.a. de Heilige Grafkerk, De Westerse muur (ofwel Klaagmuur) en de Rotskoepel. Deze drie heilige plaatsen liggen alleen op slechts 5 minuten loopafstand van elkaar en bereik je het makkelijkste via Jaffa Gate. En dat maakt het juist zo bijzonder. Het zijn drie heilige plaatsen voor drie verschillende geloven en dat op zo’n korte afstand van elkaar. Natuurlijk is er beveiliging, maar dat moet ook wel in deze tijd. Je vindt immers rondom Buckingham Palace of de Eiffeltoren ook politie. De oude stad is prima in een dag te doen. Met een gids liepen we door de wirwar aan straatjes door de Oude Stad. Zo sla je zeker geen plekken over en leer je direct ook meer over de lokale bevolking. Maar ik vond Jerusalem meer dan alleen een heilige stad. Buiten de stadsmuren (de nieuwe stad) vind je een wirwar aan straatjes met allemaal leuke restaurantjes en cafeetjes. Met name Jaffa Straat, Mamilla en Mahane Yehuda zijn super leuke plekken om ‘s avonds wat te gaan eten.

Met onze gids gingen we de volgende dag naar het indrukwekkende Yad Vashem. Yad Vashem is een must visit als je in Jerusalem bent. Het heeft een diepe indruk op mij gemaakt. De entree is gratis. Het museum geeft de geschiedenis van de Holocaust goed weer. Plan na je bezoek aan Yad Vashem, geen andere drukke dingen meer. Je hebt de hele dag wel nodig om dit museum op je te laten inwerken en te verwerken.

Op naar Tel Aviv

Tel Aviv. Ook wel ‘the bubble’ genoemd. Het is een totaal andere wereld dan Jerusalem. Achteraf vind ik het een mix van Ibiza, Miami en New York of zo. Lange boulevard met zandstranden, beachclubs en hotels. Maar ook een super leuk oud centrum, genaamd Old Jaffa. Tel Aviv is groot, maar het centrum is allemaal prima te voet te doen. Old Town Jaffa is erg leuk, met overal koffietentjes, restaurantjes en hippe barretjes. Het gebied is volop in ontwikkeling. Ook de grotere hotelketens vestigen zich in Tel Aviv. Neem bijvoorbeeld The Setai of het leuke boutique hotel White Villa. De komende jaren wordt in mijn ogen Tel Aviv echt the place to be. Tijdens de laatste avond in Tel Aviv maakte ik een leuke nightlife tour onder leiding van een lokale gids. Binnenkort deel ik mijn top 10 van barretjes, restaurantjes en kroegen in Tel Aviv. Zoveel leuke plekken dat ik eerst even goed moet nadenken welke er op mijn lijstje mogen. 😉

Wat ook leuk is om te weten, ik ben zelf een reis aan het ontwikkelen met een combinatie tussen Jeruzalem en Tel Aviv met vluchten vanaf Eindhoven of Amsterdam en verblijf in een leuk super boutique hotel zoals Bezalel in Jeruzalem en White Villa in Tel Aviv. Wordt vervolgd.

Wil je meer info over een van deze hotels of hoe je deze kan combineren in een leuke rondreis of citytrip?

Ontdek samen met mij hoe jouw droomreis werkelijkheid kan worden.