De mooiste treinreizen ter wereld

De mooiste treinreizen ter wereld

Adembenemende landschappen, de perfecte treinverbindingen, indrukwekkende panorama’s, afgelegen gebieden, natuurlandschappen die onderweg continue veranderen. Doordat ik vorige maand drie dagen met de trein het prachtige Zwitserland mocht ontdekken heb ik zelf ervaren hoe fijn het reizen met de trein is. In alle comfort, ontspannen en kom je op plaatsen waar je met de auto of vliegtuig soms niet kan komen.  Kijkend naar buiten onder genot van een hapje en drankje. Dus om jou ook wat inspiratie te geven, zette ik een aantal prachtige treinreizen voor je op een rijtje. Een treinreis kan zomaar een onderdeel zijn van een rondreis, golfreis of strandvakantie. Maar kan ook een hele vakantie op zich zijn.

Belmond Royal Scotsman:

De Belmond Royal Scotsman is wellicht de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat je verleiden door de prachtige Schotse Hooglanden. Dit is reizen in optima forma: luxueus, ontspannen en vol nieuwe ontdekkingen. Voor mij een persoonlijke favoriet welke nog op mijn bucketlist staat. Met maximaal 40 andere gasten stopt De Belmond Royal Scotsman regelmatig voor bezoeken aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden rondgeleid. Meestal bezoek je ook een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Je kunt voor deze treinreis kiezen uit 3, 4, 5, 6 of 8 dagen!

Glacier Express:

Geen betere én aangenamer manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn. Deze panoramatrein onderhoudt het hele jaar, dus ook in de winter de verbinding tussen St.Moritz/Davos in Graubünden en Zermatt in Wallis.
En ik kan het weten want slechts enkele weken geleden mocht ik 7,5 uur genieten van deze prachtige reis! En sinds dit jaar heeft deze trein een nieuwe topklasse erbij. De excellence class. De rit tussen St. Moritz en Zermatt is een feest voor de zintuigen: terwijl buiten het spectaculaire landschap voorbijtrekt, worden champagne en amuses geserveerd, gevolgd door een heerlijk vijfgangenmenu met bijpassende wijnen.

Tip: Combineer deze Glacier express met een golfreis! Zwitserland heeft een aantal prachtige banen.

Al Andalús:

De Al Andalús is een van de meest ruime en exclusieve privétreinen ter wereld. De salonrijtuigen, gebouwd tussen 1928 en 1930, zijn perfect bewaard gebleven exemplaren uit het gouden tijdperk van het reizen per spoor. Deze trein is de ideale uitvalsbasis om de hoogtepunten van het Iberisch schiereiland te ontdekken. Een reis met de Al Andalús is ook een reis door het gastronomische Spanje met zijn eindeloze verscheidenheid aan gerechten en regionale specialiteiten.

De slaaprijtuigen van de Al Andalús werden in de jaren ’20 van de vorige eeuw in Frankrijk gebouwd voor de Britse koninklijke familie om daarmee van Calais naar de Franse Rivièra te reizen. Samen met de salonrijtuigen, die in dezelfde periode werden gebouwd, vormen ze een trein met de elegante kenmerken van de Belle Epoque stijl.

Deze prachtige treinreis gaat maar een keer per jaar! In 2019 is dat van 28 augustus tot 5 september.

Deccan Odysssey:

Altijd al eens naar India willen gaan maar niet continue willen switchen van hotel? Dan is deze treinreis een hele goede aanrader. Een reis met de luxe Deccan Odyssey door het hart van India geeft je het gevoel terug te gaan naar de tijd van de Maharadja's. Geniet aan boord van onberispelijke service, luxe en gastronomie zoals zij dat gewend waren. Ontspan aan boord in buitengewoon comfort terwijl u regelmatig uitstapt voor bezoeken aan de meest iconische bezienswaardigheden van Rajasthan en Maharashtra waaronder meerdere UNESCO World Heritage Sites. Geniet van de schoonheid van Udaipur, de "City of Lakes", de kleurrijke stad Jaipur en bewonder de adembenemende Taj Mahal.

En als je denkt dat reizen met de trein behelpen is? Deze trein heeft zelfs een spa en een fitness aan boord. Ook deze prachtige reis gaat maar een keer per jaar. Dit jaar is dat van 4 december tot 19 december 2019.

Rovos Rail:

Waarschijnlijk een van de meest bekende treinreizen. Vaak in combinatie met een cruise, safari of een golfreis naar het zuiden van Afrika. De 'Pride of Africa' van Rovos Rail is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren-accommodatie èn topservice!
Bezoek Botswana, Zambia, Tanzania, Victoria Watervallen en Zuid Afrika met de trein.

Tip: Een droomreis voor golfliefhebbers én mensen die van natuur, safari’s en culinaire verwennerij houden. Al deze genoegens komen samen in deze schitterende 13-daagse rondreis per luxe privétrein door Zuid-Afrika die begint in Pretoria en eindigt in Kaapstad. Onderweg kunt u spelen op 6 fantastische golfbanen. Vraag bij mij naar de mogelijkheden.

Rocky Mountaineer:

Een reis met de Rocky Mountaineer in West-Canada is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist op spectaculaire wijze de Rocky Mountains, rijdt door tunnels, over hoge viaducten, langs diepe ravijnen en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. De reis met de Rocky Mountaineer duurt 2 of 3 dagen afhankelijk van de gekozen route. De Rocky Mountaineer rijdt uitsluitend overdag zodat je niets van het spectaculaire traject hoeft te missen. Net zoals de Glacier express heeft ook de Rocky Mountaineer een speciale klasse. In GoldLeaf Service bevindt de comfortabele zitplaats zich op het bovendek van het dubbeldeks GoldLeaf-rijtuig van de Rocky Mountaineer. Het glazen dak biedt u 360º uitzicht op de spectaculaire bergomgeving. Het is voorzien van een speciale coating om je te beschermen tegen de zon. Tevens heeft u exclusief toegang tot het open uitzichtbalkon van het rijtuig.

Shongologo Express:

Uniek voor dit jaar is de prachtige reis met de Shongololo express door Namibie. Dwars door de duinen, langs de ruige kust en de Kalahari woestijn. De Shongololo expres is een broertje van de Rovos rail en kent net zoveel klasse en luxe. In het midden van de Shongololo Express bevinden zich 2 historisch ingerichte restaurantrijtuigen waar zowel westerse als traditionele gerechten worden geserveerd. De trein rijdt een keer per jaar. Dit jaar is helaas al geweest maar voor mei 2020 zijn er zeker nog mogelijkheden.

The Ghan:

De trein Down Under: The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het “rode” hart van Australië en v.v. Een reis van 3 dagen over 2979 km. De trein dankt zijn naam aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen over de noord-zuid route.

The Ghan neemt zijn reizigers mee langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”. The Ghan is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. Je kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord van The Ghan is op basis van 'all-inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van je ticket. Ideaal om dus op een relaxte manier “all inclusive” Australie te zien.

 Golden Eagle:

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein van heel Rusland en omringende landen. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen waar je kunt genieten van uitstekende maaltijden. En als deze reis met de Golden Eagle nog niet spectaculair genoeg is. Ga dan met de speciale Artic editie mee. Hiermee ga je op zoek naar het noorderlicht. Deze speciale reis welke een combinatie maakt tussen St. Peterburgs, Lapland en Moskou!

 

shongololo-express-victoria-falls(1)

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte of meer info over treinreizen en diverse combinaties.